MENU

Přijďte ochutnat naše skvělé recepty

POLÉVKA

1) ESPAŇOLA (7)
Dočervena rozpálená, pikantní, s masovými kuličkami a se smetanou
0,3L 58 Kč

RACIO – něco mezi tapas a hlavním jídlem…

2) GAMBAS AL AJILLO (1,2,3,7)
Krevety na česneku, lehce pikantní, bagetka
150g 155 Kč
3) CALAMARES EN LA PARILLA (1,2,3,7)
Krevety na česneku, lehce pikantní, bagetka
150g 155 Kč
4) TOSTADAS CABRAS (1,3,7)
Tousty z francouzské bagetky zapečené s kozím sýrem a rajčátkem
6ks 105 Kč

MASO NA GRILU

5) PUPILA
Pěkné kousky panenky, povidla s sherry, salsa
180g 180 Kč
6) JUAN (3,7)
Kuřecí stehenní steak, naložený v koření, grilovaná cibulka, alioli
DOPORUČUJEME !!
180g 165 Kč

PŘÍLOHY

7) PATATAS CEBOLLITAS
Šťouchané brambory s cibulkou
200g 50 Kč
8) PATATAS DE CASA (3,7)
Domácí restované brambory se sýrem
200g 50 Kč
9) TORTILLA (3)
Lahodná španělská omeleta z brambor
200g 60 Kč

BEZMASÉ DOBROTY

9) ENSALADA „LA CASA“ (7)
Míchaný zeleninový salát s marinovaným sýrem a olivami – i poloviční porce: 9a – 75 Kč
300g 130 Kč
10) SOLANO (7)
Grilované lilky zapečené s katalánskou omáčkou a dvěma druhy sýra
150g 120 Kč

PAELLA

Jedno z nejtradičnějších španělských jídel, podává se na rozpálené paellovici a připravuje se z čerstvých surovin a rýže.
Příprava trvá cca 45 minut.
12) MASOVÁ
s kuřecím a vepřovým masem a chorizem
pro 2 osoby/370 Kč
pro 4 osoby/650 Kč
pro 6 osoby/860 Kč

DOBROTY

13) JAMÓN SERRANO
Španělská vepřová sušená šunka
50g 80 Kč
14) SALCHICHON
Jemná klobáska s plísní na povrchu
70g 65 Kč
15) CHORIZO
Španělská pikantní červená klobáska
70g 65 Kč

DOPLŇKY

16) BAGETKA (1,3,7) krájená 6 kousků 20 Kč
17) ALIOLI (3,7) porce 28 Kč

SLADKÉ

18) FONDÁN (1)
Čokoládový teplý dortík s tekutou čokoládou uvnitř
60 Kč
OPILÉ ŠVESTKY SE ZMRZLINOU (3) 150g 70 Kč

Pokud jídla obsahují alergeny, poznáte je podle názvu nebo čísla za názvem. Jejich seznam je vyvěšen u kuchyně.

Omlouváme se, ale poslední objednávka do kuchyně každý den do 21.30 hodin.. Děkujeme!

TAPAS

Tapa je španělsky poklička.

Už kdysi dávno ve staré Andalusii bývalo dobrým zvykem zajít k sousedovi do malého bárečku nebo sklípku na kus řeči a sklenku sherry. Sherry je dezertní víno a většinou i sladké. Proto není divu, že mezi návštěvníky patřily i všudy-přítomné mlsné mušky. Nepřišly na kus řeči, spíše chtěly zjistit,za jakou lahůdkou přišli hosté. Ne každý se chtěl podělit o dobrou sherry a proto si hosté své skleničky raději přikrývali plátkem šunky, kouskem salámu, sýra nebo pečivem. A tak se stalo zvykem, že hosté skleničku vypili, pokličku snědli a aby muška neměla volný přístup do další sklenky, byla potřeba další laskominy. A tak pořád dokola, až se z toho stal místní zvyk a ke každému nápoji se tato „poklička“ dávala automaticky.

Časem se z místního zvyku stala tradice národní a tapásků na zakousnutí (tzn. něco malého, chutného na zub) je ve španělsku na tisíce druhů. V naší bodeze dnes tolik druhů nenajdete – i když : nabídku tapasů obměňujeme podle původních španělských receptů každý den a kdo spočítá, kolikátý druh je dnes v nabídce. A ještě : mušky tady nemáme, ale zvyk je zvyk – ať žije tapa.

Přijďte si vychutnat nějakou z našich španělských specialit